REFERENTIE
Bistro Odette

PROJECT DETAILS
NAAM PROJECT
Bistro Odette
LOCATIE
Brugge
ARCHITECT
PRODUCTEN
Printed spanplafond
Acoustic spanplafond
Illuminated spanplafond
Een egaal verlichte akoestische cirkel als smaakvolle blikvanger
Kan een plafond zo bepalend zijn voor de identiteit van een horecapand dat het zelfs een nieuwe uitbater en een nieuw concept kan overleven? De keuzes die het voormalige Restaurant Odette in Brugge maakte, presenteerde in ieder geval een mooie erfenis voor Poule & Poulette.
De storende akoestiek en sfeerverlichting.
Het gezellige Bistro Odette kampte destijds met uitdagingen op het gebied van akoestiek en verlichting. De rumoerigheid in de ruimte belemmerde gesprekken tussen gasten. De harde, ongelijke verlichting creëerde niet de warme, intieme sfeer die Bistro Odette wilde neerzetten.
Visueel en akoestisch in balans
Via gerichte prospectie kwam Bistro Odette in contact met Spanorama. De specialist in spanplafonds vertaalde hun wensen naar een gedurfd concept: een centrale, verlichte akoestische cirkel als blikvanger, aangevuld met bedrukte, verlichte spanwanden met abstracte motieven. Een ontwerp met materialen van Clipso dat niet alleen functioneel was, maar ook een iconische visuele signatuur zou vormen in de Brugse horecascene.
Licht, stilte en sfeer in balans
De plaatsing vergde precisie, zeker in een bestaande ruimte met beperkte hoogte. Toch slaagde team Spanorama erin om alles naadloos te integreren. Het resultaat? Een stijlvolle, rustgevende sfeer die perfect aansloot bij het culinaire concept van Bistro Odette en deel uitmaakte van de algehele beleving die mensen verlangen van een het restaurant.
Een mooie erfenis in een karaktervol pand
Na de uitdagende coronajaren moest Bistro Odette eind maart '25 plaats ruimen voor intussen toch al de tiende vestiging van Poule & Poulette in ons land. Frederik Goossens, oprichter en CEO van Poule & Poulette, houdt er in ieder geval een visie op na die de deur openzette voor het behouden van het spanplafond: "We streven ernaar om géén eenheidsworst te creëren door iedere vestiging er hetzelfde te laten uitzien, maar eerder door ieder respectievelijk pand te laten spreken," aldus Goossens. "Zo kan je evolueren met de trends, ben je minder een 'keten', ervaren je gasten telkens een andere beleving." Met dergelijk spanplafond zit je als restauranthouder in ieder geval gebeiteld, wat je concept ook is.

